Ελληνική κρίση, η αποψή μου

 

[Για προσωπική συνεδρία μαζί μου στείλτε μου στο eferenike@gmail.com – επίσης επισκφτείτε την ιστοσελίδα μου για περισσότερες πληροφορίες http://www.eferenike.com.]

Ελληνική κρίση η μεγαλύτερη στην ιστορία της ανθρωπότητας, με τόσο πολύ πόνο, δυσχέρεια και καταστροφή. Αλλά δεν θα μπω στη διαδικασία να αναλύσουμε το παρελθόν και τις ευθύνες. Είμαστε όλοι υπεύθυνοι για την κατάσταση της χώρας με τον άμεσο ή έμμεσο τρόπο. Όταν η κρίση φτάνει να επιρεάζει την τσέπη σου και τη δική μου είμαστε όλοι υπέυθυνοι και όλοι μαζί πρέπει να βρούμε λύσεις.

Εγώ βεβαίως δεν θα μιλήσω απο οικονομικής άποψης, θα το αφἠσω αυτό στον κ. Βαρουφάκη και τους άλλους οικονομολόγους το καμμάτι αυτό. Εγώ αυτό που θέλω να πω έχει να κάνει με τις πεποιθήσεις μας και την νοοτροποία που μας έφερε εδώ που μας έφερε. Υπάρχουν 3 πεποιθήσεις που πιστἐύω οτι πρέπει να αλλάξουν και να επανεξεταστούν στην ελληνική νοοτροπία. Είναι οι εξής:

-Να μἀθουμε να σεβόμαστε και να αγαπούμε τον εαυτό μας. Να σεβόμαστε τη δουλειά και τον κόπο μας. Και βεβαίως να διεκδηκούμε αυτά που μας ανήκουν χωρίς φόβο.

-Να μάθουμε να έχουμε μια μακρόπρόθεσμη οπτική των πραγμάτων. Να εξετάζουμε τον τρόπο ζωής μας, τις αποφάσεις που παἰρνουμε σήμερα και ποιες θα είναι οι επιπτώσεις τους 20, 50, 100 χρόνια απο σήμερα. Τείνουμε να βλέπουμε το τώρα και το άμεσο αύριο και να παίρνουμε αποφάσεις με συναισθηματισμό αντί να βάζουμε τη λογική και το σκεφτόμαστε την υστεροφημία και τις επιπτώσεις στις επόμενες γενεές.

-Να μάθουμε να έχουμε μια ισορροπημένη και υγειής σχέση με το χρήμα. Να μάθουμε να το σεβόμαστε και να το διαχειρηζόμαστε σωστά χωρίς να το φοβόμαστε ή να το μισούμε. Γενικότερα να επανεξετάσουμε τη σχέση μας με το χρήμα και να βάλουμε τις σωστές βάσεις.

Αυτές είναι οι σκἐψεις μου όσον αφορά τις γενικἐς πεποιθήσεις που θα πρέπει να επανεξετάσουμε για να χτίσουμε ένα καλύτερο μἐλλον για έμας και τα παιδιά μας.

Σας εύχομαι απο καρδίας καλή χρονιά, ευτυχισμένο το 2018, υγεία, ευτυχία και ευημερία σε εσάς και τις οικογένειες σας.

Με αγάπη,

Φερενίκη

Χ

 

%d bloggers like this: